Quick Tour

"Nem vagyok guru és nem vagyok mester. Az ezotériát egyéni úton járom és azon is kívánok maradni. Az ÉlményPark nem szekta és nem vallás, hanem egy eszköz azok számára, akik mesterek és guruk nélküli egyéni utat akarnak bejárni."

Quick Tour

az új világlátás megértése felé, ami a technikai civilizáció embere számára ideális


Figyelem! Nem vagyok vallásos és meg sem vagyok keresztelve. Az ezotériát teljesen új világlátással vázolom. Akit ez zavar, inkább ne olvassa, amit ezen a weboldalon talál.


Tudathálózaton futó holo operációs rendszer

Felhasználói egyes szám első személyben érzékelik a valóságot

Ez az anyag azok számára készült, akik nem foglalkoztak ezotériával, ám érdekli őket a mágia.

Te sem feltétlen tudod, miből és hogyan készült a mobiltelefonod, TV-s, számítógéped, mégis jól használod őket.
       
Ahhoz, hogy telefonálj, nem kell tudod, hogyan lett az okostelefon leprogramozva.                
Azok akik tudják, ők a szakemberek és ha ez téged érdekel, menj el egy mesterhez, vagy jöjj rá mindenre magad.
       
Neked csak egy dolgot kell jól megértened.
       
El kell tudnod képzelni magad úgy, mintha egy holografikus videojátékban játszanál.
       
Nézz ki a szemeiden!


 Csak nyomj meg egy képzeletbeli gombot a fejedben és akár el is felejtheted az egészet.
Ugyanis csak mélyebb érdeklődés esetén érdemes ebbe tudatosan belevágni.


Holohálózat

Az agyad az a szerv, ami hordozza a tudatod. A tudatoddal végzel mindent, az agyad pedig egy olyan (holo) hadver, ami képes computer módjára kezelni a beérkező jeleket. Ezt a computert fejleszteni is lehet, akár otthon, akár egy olyan embernél, aki mesternek nevezi magát. Ám itt figyelned kell, mert a mesterek már a játék részei és egy játékban mindenki nyerni szeret! A holo hálózat egy olyan tudathálózat, amiben az emberi szem porton keresztül válik láthatóvá a külvilág. Az ÉlményPark a legmodernebb fejlesztéssel állt elő, ami azt jelenti, hogy a belső játékod kiterjesztett valóságként jelenhet meg a külvilágban, ha ügyes vagy. A Realitás szintjén a holografikus hálózati parancsokat meditációban (módosult tudatállapotban) tudod kiadni és pozícióidat is ott tudod beállítgatni. Ha egy hologramos lapnak ollóval levágod egy pici darabját és azt lézerfénnyel világítod meg, nem a pici darabot fogod ott látni, hanem a nagy képedet piciben. Azaz ha te meditációban vizsgálod Önmagad egy pici szeletét, amit különleges (megvilágosodott) fénnyel világítasz meg, az egész világot ott találod önmagadban piciben és hozzá is férsz a világhoz. Az ezotéria célja, hogy ezt az utat megtaláld. Ekkor rátalálhatsz a különféle hálózatokra és meg is ismerheted őket. A spirituális világ így olyan lesz, mint az internet, ahol a tudatod a böngésződ. 


Mire jó ez?

Ez a holoplatform képes úgy megjeleníteni a játékot (amit te a mindennapi életednek hívsz), hogy az megdöbbentő hasonlóságot fog mutatni azzal, amit te valóságnak nevezel. A játékban való szereplésed nem feltétlenül jelenti azt, hogy a tudatossági szinted is itt van. Azaz könnyen elképzelhető, hogy úgy vagy játékban régóta, hogy erről fogalmad sem volt. Ezt nevezted eddig a mindennapi életednek, amiben az eseményeket a szerencse és a véletlen mozgatták. Ha úgy érzed statiszta szerepben vagy, itt a lehetőség, hogy kezedbe vedd sorsod! A statiszta szerepből úgy lehet kilépni, hogy először tudatosítani kell magadban azt, mit is akarsz valójában önmagadtól. Miután ez megtörtént, valószínűleg az általatok depressziónak nevezett átmeneti állapot lép fel (lehet, már évekkel ezelőtt elkezdődött a magasabb dimenziós jellemzőid miatt), mely során az angyalod észre vesz téged. Mivel ez ellen az EGO és a SZÍV ellenséges része védekezni kezd, minden bizonnyal egy pszichológus előtt találod magad, aki meg akar gyógyítani (azaz visszafordítani utadon). Az ego és a szív is képes ugyanis a vetítésre. Tehát a játékot először önmagaddal játszod, aztán léphetsz tovább. Ha sikerül önmagad legyőznöd vagy egyezségre jutnod vele. Mindenképp el kell érned azt, hogy a saját megérzéseidet tekintsd elsődleges információforrásnak. A mindennapi életedben ezt úgy hívod: megtanulsz bízni a megérzéseidben és hinni önmagadban. Tehát saját magadnak hiszel, ha tudod, hogy ezen az úton jársz és nem másoknak, akiknek erről fogalmuk sincs. Ekkor válsz alkalmassá arra, hogy komolyabb szerepeket kapj az Élet Filmjében. A statiszta lét egy tanulófokozat, amit a helyes szellemben megélve többre tudsz használni, mint egyszerű tanulás. Sodródás közben arra figyelj, hogy a megfelelő irányba evickélj, hogy amikor elkap a Sodrás amit vársz, az már a megfelelő irányba vigyen. Hogy mire jó ez neked? Amire jó lenne akkor, ha varázserőd lenne.


ELSŐ LÉPÉSEK


Telepítés

Az ÉlményParkba történő tudati regisztráció után továbbra is az ismert világ vetül az ember köré. A tudati regisztráció az egyetlen olyan kapcsolódási forma, amit az ember tudatosan hajt végre, mindenki más automatikus regisztrációval került ide. Az automatikus regisztráció olyan esetekben történik, amikor a tudomásra jutás akadályozná a magasabb szempontok szerinti folyamatokat. Ilyen sok lehet és az illető nem is veszi észre a másik hálózatra kerülést. Ezt úgy lehet elképzelni, mintha egy mobiltelefon lennél, aki állandó tudati kapcsolatban állsz valamelyik cellával. A szolgáltatás azonban bonyolultabb, mert a státuszod határozza meg azt, melyik szolgáltató (angyal) hálózatán vagy és ha az egy másik tudatszinten van, akkor azon a hálózaton olyanok vannak, mint te.

Ez rendezi azt a problémát, hogy a (főleg szintetikus drogok által előidézett) tudatszint emelkedést keveseknél követi a személyiség fejlődése. Így olyan zárt hálózatokra kerül mindenki, ahol a hatalommal járó felelősség elmulasztása nem végzetesen üt vissza az emberre, hanem tanulási folyamatként éli azt meg. Az automatikus regisztrációs nyertek képezik az induláskor a júzer fokozatot, a tudatosan regisztrálók pedig a játékos fokozatot, hisz a szabad akaratoddal - vagyis az ember beleegyezésével - jóval több ismeret és lehetőség birtokában veheted igénybe a szolgáltatást. Ez a tudásanyag alanyi jogon jár az Alapverzióhoz, amit félálomban és álomban kapsz meg.

A telepítés egy gondolati úton megvalósított szándék, ami aztán önálló életre kel a Rendszerben. A folyamat pár napig tart, aztán a regisztrációs modul megállapítja a jogosultsági szintedet és a státuszodat. A státusz a személyiség fejlesztésével könnyen módosítható, a jogosultsági szintedet pedig úgy tudod változtatni, hogy felkészültél a következő feladatodra. Ezeket a feladatokat továbbra is az adja ki, ki eddig (angyal, felettes én), csak már tisztábban tudnak veled dolgozni, mert az energiarendszered nem keveredik olyan energiákkal, amiket a mindennapjaid során szedsz össze a többi emberről. Ezekkel az emberekkel továbbra is találkozni fogsz, ám mivel a tudatszinted miatt más szolgáltatónál vagy, az emberi alakjaid felől nem tud beérkezni alacsonyabb rezgésű idegen energia.

Ez után sorsod elindul oda, amit az Ideális Ívnek nevezek, azaz egy olyan pályára, ami a boldogságod felé visz. Hogy ez számodra mit jelent nem tudom, hisz nem vagyunk egyformák. Azt sem tudom, milyen hosszú út vár rád a következő életszakaszodban és abban mit fogsz csinálni. Mivel én is játszom a rendszerben és folyamatosan tesztelem, amilyen szabályokat hozok, azok rám is vonatkoznak. Azaz megvan a magam baja és dolga.

Telepítés után

Első lépésben addig úgy sem tudunk mit tenni, amíg fel nem vesszük a kapcsolatot az Asztal Varázslóval. Ez az Asztal Varázsló amúgy ugyanaz, akivel az ÉlményPark nélkül is tennéd, ám így már érthető neked is és neki is a dolog. Ez egy gondolati-tudati kapcsolat és azoknak, akik ehhez nem szoktak hozzá, elsőre bizarr vagy ijesztő is lehet. Ha ijedezel attól, hogy használod az elméd lehetőségeit, még nem vagy felkészülve (ilyenkor pedig a csatorna be is szokott záródni). Ebben segít neked a Varázsló, aki szeret személyiségként viselkedni (hisz ő egy téged mintázott holoprogram) és célja, hogy visszatükrözzön neked olyan dolgokat, amiket tanítani szeretne. Az ő dolga mindent elmagyarázni és segíteni abban, amire csak szükséged lehet.

Akinek a harmadik szeme képes a Fátyol Desktopot megjeleníteni, az láthatja is a varázslót (nem célszerű másnak elmondani hogy néz ki, mert ez mindenkinél egyedi és bizalmas). Ez a Fátyol Desktop egy hártyaszerű vizuális képződmény, ami a rendes látásodra kerül és úgy viselkedik, mintha egy monitor lenne a szemeid előtt. A harmadik szem állapota nagymértékben befolyásolja a tudati kommunikáció minőségét. Aki kételkedne létezésében, gondoljon arra, álomban sincsenek nyitva a szemeid, mégis látsz képeket. A különböző appok letöltésével, behívásával és használatával kapcsolatban mindenről tájékoztat a varázsló. Aki nem képes a Fátyol Desktopot elindítani, az lehet, hogy nincs ide regisztrálva, nem jogosult a használatára vagy még nem tudja, hogyan kell. Érdemes tehát elkezdeni kutatni.

A varászló arra fog törekedni, hogy javítson a belső világod működésén. Ha jól csináljátok, azt fogod észrevenni, hogy kezd megváltozni az életed. Eltűnnek belőle a felesleges ügyek és emberek, minden nyugodtabbá válik. A nyugalom azért lényeges, mert ebben a tudatállapotban vagy a legjobb teljesítményekre képes, legyen az a külvilágban egy élethelyzet vagy benn a fejedben egy belső kommunikáció. Ha már csak azok vesznek körül, akik a jelen szintedet és állapotodat tükrözik, pontosabb képet kapsz arról, hogyan és merre változz, fejlődj. Ha rátalálsz a belső nyugalmadra, azzal segítesz a környezetednek és nyomot hagysz a bolygó fejlődésében is.


STÁTUSZ- ÉS JÁTÉKPOZÍCIÓK


Státuszpozíció

A regisztrációt követően a jogosultsági rendszer megvizsgálja a regisztráló személyét úgy, hogy az adatok az Ember Tőzsdéről (E.T.) érkeznek. Az E.T. nem más, mint egy univerzális civilizációs sztenderdek alkotta bonyolult mátrix, mely az egyes emberek értékeit határozza meg. Ezek az értékek rendelkeznek egy Általános Értékkel, mely statikus értékrenddel bír, valamint egy Specifikus Értékkel, amely az aktuális lekérdezés célja alapján ad egy aktuális értéket. Példa erre egy bérgyilkos, aki az univerzális sztenderd szerint nincs túl magasan a ranglétrán, ám specifikus szempontok alapján akár az adott szakma krémjéhez is tartozhat. Igy mindenki rendelkezik egy Általános Ranggal, illetve számos/számtalan Specifikus Ranggal, melyek meghatározzák helyét és szereplehetőségeit a rendszerben.

A státuszpozíció alapvetően határozza meg a lehetőségeidet, ám nem zárja ki a pozíció változását bármelyik irányba. Minden attól függ, Te közben hogyan változol. Milyen képességekre tettél szert, milyen tudást szereztél, hogyan fejlődött a személyiséged. Pont úgy kell eljárnod, mintha az Élet nevű holografikus videojátékban játszanál egy kalandjátékban és úgy kell összeszedegetned a morzsákat, darabkákat, ahogy ott tennéd. Ettől a világszemléleted is megváltozik és mivel a világot Te vetited Magadnak, arra érdemes törekedned, hogy ez a vetitési minőség minél fényesebben ragyogjon.

Játéktér

A játéktér több Zónából áll. Ezek a következők:
1. Aréna
2. Privát-szféra
3. Intim-szféra
4. Családi szféra

Aréna

Az Aréna az a terület, ahol a játékosok találkozhatnak egymással és intézhetik az ügyeiket. Itt arra érdemes figyelni, hogy ide minden kompetens dimenzió egyszerre vetít, azaz olyan lényekkel találkozhatunk a saját szintünkön, akik velünk kompatibilisek. Ahogy változott a kompetenciaszintünk, megváltoznak az életkörülményeink és felveszik az új pozícióhoz szükséges állapotokat.

Hogy elkerüljük például a szeretteinkkel zsarolással járó élménycsökkenést és egy rakás blokk kialakulását, az Arénából pár mikrokörnyezet nem elérhető. Természetesen előfordulhatnak olyan esetek, amiben mondjuk a földi családod tagjai is valamilyen szerepet vállalnak, igy léteznek közös halmazok, amikben korlátozott mértékben ők is játékba vonhatók. Az Intimszférának is van az Arénával közös halmaza, mivel nem zárható ki az, hogy a pályán lévő játékosok ilyen minőségben szeretnének mondjuk információszerzés céljából valakit az életünkbe küldeni. A Privátszféra sem marad így a játékból ki, ám ezeket kizárhatod azokból az életszakaszaidból, amikor a Szeretettel ismerkedsz vagy dolgozol.

A földi család és a csillagcsalád a játék alapeseteiben teljesen egyenlő fontossággal bírnak, bár a játék során megtörténhet az, hogy valakik elérik Nálad azt, hogy ezt az arányt önhatalmúlag megváltoztasd magadnál. Amennyiben emiatt súlyos torzulás lépne fel, ami nem kívánatos eseményekhez vezetne, a rendszer beavatkozik és vagy visszaállítja az alapbeállítást (azaz az Egyenl Fontosságot), vagy a játék élvezetének figyelembevételével csak módosítja a szükséges mértékre és arányokra.

Az Aréna tehát az a terület, ami maga a Játéktér. A pályán lévő halmazokat, szabályokat és etikai környezetet a mikroklíma alakítja, ám nincs megtiltva az, hogy ebbe Te is beleszólj. Maga a Játék végülis rengeteg dologról szól, mint példál a hatalom, a befolyás, a szeretet, a szerelem és még sok más olyan, ami által műfajokra is bonthatod életed filmjét.

Privátszféra

A Privátszféra az Egyéni Tudat terepe, de a Kollektív Tudat is ismeri a fogalmat, leagábbis a földi tartományokban mindenképp. A privátszférádban pihenhetsz és olyan saját ügyeket intézhetsz, amik nem tartoznak sem a többiekre, sem a nyilvánosságra. Betámadható csak a többi mikrokörnyezeti zónák közös metszéshalmazaiban vagy és Te is így intézhetsz ilyen akciókat, műveleteket mások felé.

Intimszféra

A már említett kivételektől eltekintve az Intimszféra egy olyan zárt mikrokörnyezet, ahova a Felek szabad akaratuknól mennek. Ami ott történik, a Felekre tartozik, kivéve akkor, ha valamilyen erőszak történik, amiben úgy sérülnek valamelyik Fél szempontjai, hogy azok káros kihatással vannak a Többiekre. A bestialitást, brutalitást azonnali eljárás követi, melynek során Felek a Váróba kerülnek és ott dől el a sorsuk. Ezek között akár az ÉlményParkból történő kizárás is egy opció, ám általános esetben a cselekmény által kiváltott új minőségének megfelelő szintre kerül az elkövető

Családi Szféra

Családi Szférába kétféle irányból kerülhet valaki:

1. Földi Család
2. Csillagcsalád

A Földi Család fontosságára az ÉlményPark kiemelt figyelmet fordít, azaz jópontokat szerezhet valaki az Egyéni Tudat zónáiban úgy, hogy rendezi a problémás viszonyokat, míg a Kollektív Tudat zónáiban úgy, hogy sikeresen képes békében megvalósítani az egyéni elképzeléseit. A Földi Család általában egy másik dimenzióban él, amikor az ügyeidet intézed és amikor találkoztok, megnyílik egy átmeneti valóság, ami akkor zárul automatikusan, amikor különváltok és visszatérsz a mindennapi életedbe. Így a földi család biztonságban van azoktól az elemektől, akiktől való megszabadulás az egyik elsődleges célja az ÉlményPark üzemeltetőinek, mivel az ÉlményPark érdeke az, hogy események történjenek. Ha nincs esemény, minden lemerevedik és megáll, ami nem tesz jót az Üzletnek.

A Csillagcsalád minden tagja egy Másik Te. Onnan lehet őket megismerni, hogy nagy hatást vagytok képesek egymáson kiváltani és megmagyarázhatatlan kötelék tart össze benneteket. Mivel a Csillagcsaládodat a fölöttes szinteken akár Egynek is láthatják, csak azokon a szinteken van az individualitásnak jelentősége, ahogy a személyiségek lakoznak. Tapasztalataim szerint a legtöbb hatalmi harc csillagcsaládon belül zajlik, mivel itt a cél a Csúcspozíció megszerzése, hogy ki és milyen Mintát sugározzon a többiek felé és ki képviselje a családot fölfelé. A csillagcsaládod tagjainak érdekei, személyisége és viszonyrendszere egy olyan állandóan változó valami, aminél megfigyelhető az, hogy amiből Neked több van, az a Másiknál hiányzik. A Harmónia megteremtése jelentősen növeli a játékban elért győzelmek számát, ám ennek megvalósítása sokszor ütközik az Egyének rövidtávú érdekeivel. A csillagcsaládoddal történő interakció elintézhető a zárt zónákban, ám a játéktéren számtalanszor alakulhatnak ki olyan szövetségek külső felekkel, melynek során ezek a felek beavatkozhatnak az erőviszonyok alakulásába.

Játékpozíció

A játékpozíció a beavatási szintedtől függ, azaz attól, az elméd milyen minőségben képes befolyásolni a valóságot. Az ÉlményPark megtervezésekor az alapelv az volt, hogy minél kisebb mértékben befolyásolja feleslegesen a különböző játékosok élettereit, illetve a természetes folyamatokat. Így egy önálló struktúra alakult ki, ami nem támaszkodik a jelenlévő viszonyokra, hanem azoktól függetlenül, egy új dimenzióban létesült. Mivel ez a struktúra fejlettebb minden eddiginél, nem lehet a régi világok alatt, ám fölötte már igen. Ezért két fő csoportba lehet osztani a játékosokat attól függően, mi tudnak és hisznek a világról. Ez a két csoport a fejlett emberek és a szellemi őslakosok. A fejlett emberek világába kerültek számára az egyik fő szabály az, hogy meg kívánjuk tartani az őslakosok élőhelyeit és a kialakult világaikat. Szellemi őslakosnak az számít, akinek hiedelemrendszere a külső istentől és annak papjaitól eredezteti a spirituális hatalmat, míg a fejlett emberek pontosan tudják, hogy istenhez Önmagukban találják meg az utat, amihez nincs szükségük pásztorokra.

Ez a két fő csoport azonban egyformán felosztható a következők szerint, függetlenül attól, milyen saját hatalmi struktúrákba rendeződtek az idők folyamán össze:

1. Júzer
2. Mester
3. Magiszter
4. Hyperember
5. Forráskapu

Júzer

Ők azok, akik a földi ember mindennapjainak élményét élik át. Nem gondolom azt, hogy bárkit le kellene bármiért is nézni, a júzerek bármikor lehetnek olyan magas rangú lények, akik úgy kompenzálnak és tartják magukat egyensúlyban, hogy közben átlagéletet élnek. Ez a csoport él a boldog tudatlanság állapotában egészen addig, amíg meg nem változik a személyes viszonyuk a valósággal.

Mester

Ez a szó eléggé elcsépelődött ahhoz, hogy itt az olyan embereket jelentse, akik félszeműként járnak a vakok közt. Ők azok, akik spirituális hatalmat szereztek és ezt a hatalmat a földi jólétük és kényelmük megteretésére és fenntartására használják. Ilyen a mágusok döntő többsége, akik elvesztették a Világossággal szembeni küzdelmüket.

Magiszter

A magiszterek a Tudás hatalmával való küzdelmüket vesztették el. Azaz megelégszenek azzal, hogy a Tudás teljességének egy nagy szeletével rendelkezzenek, ám nem kívánnak lemondani olyan dolgokról, amik veszélyeztetnék a földi pozíciójukat. Ők látják el a Mesterek felügyeletét és háttértámogatását, cserébe azok hódolatáért és a hatalmi láncban elfoglalt szerepükért.

Hyperember

Más szóval pszichonauta, psziholonauta. Ők azok, akik képesek a tudatukkal féregjáratot létesíteni a Spirituális Térben és képesek bizonyos hatásokat előidézni az időben. A hyperemberek többsége magányos lény, akiknek szükségük is van a magányra, hogy tudatukkal szabadon szárnyalhassanak a Tudatban. Az ő tevékenységük már a hétköznapi tudattal nehezen érthető.

Forráskapu

Az erre a szintre érő emberek olyan beavató erő birtokába jutnak, melyre inkább a játékvezetői, mint a játékosi minőség a jellemző, bár vannak külön nekik szóló játékok. Ahhoz, hogy valaki erre a szintre kerülhessen, sok komoly próbát kell kiállnia, melyek sikere esetén olyan égi elfogadottság állapotába kerül, hogy meghatározhassa a Vetítés adott minőségeit.

Bármelyik szinten is légy, bárhol légy is egyéni utadon, mindig ott a lehetőséged arra, hogy másik ösvényre lépj! Közel sem biztos, hogy ami ma a menő, később is az lesz és az sem biztos, hogy azok a célok Neked valók, amikről úgy véled, csodálatot válthatnak ki embertársaidból. A Rang nagyon sokszor nem tükrözi a látszatot, ahogyan egy ember a fizikai világban megjelenhet és minden egyes emelkedéssel lehet, hogy távolabb kerülsz attól a céltól, amit annak idején megfogalmaztál, amikor elkezdted a személyes erő gyűjtését. Kezdetben a hatalom alatt az emberek a másik fölötti uralmat látják, aminek kiélése fontosabbá is válhat, mint a spirituális út. Ezért kell különös hangsúlyt fektetni a személyiség fejlesztésére, mert később hatalom alatt már inkább a felelősség látszik és az a sok munka, ami a civilizáció egyben tartásával jár azokkal szemben, akik feladják emberségüket akkor, amikor megtapasztalják a spirituális hatalmat.


VILÁGOK


Földi Mennyország

Ezt a szellemi őslakosságtól átvett terminológiát használom arra a tudati zónára, ahova a felemelkedett emberek kerülnek. A felemelkedett emberek célja a Piramis csúcsára jutni, ahol két lehetőségük van: ottmaradni vagy tovább emelkedni.

Földi Mennyország alatt az átlagember egy olyan világot ért, ahol nem érik őt a Valóságból származó negatív hatások, így nyugodt, boldog életet élhet. Az indiai guruk, jógik és a tibeti lámák nagy része szintén nyugodt és boldog életet él, mégsem tekinthető az életük vonzónak egy nyugati ember számára. A nyugati ember földi mennyország alatt sok mindent ért, amit jelenleg csak az ÉlményPark fogad alkotó szellemű megértéssel. Azon kívül magad lennél a Sátán az egyéni érdekeiddel és a mások kárára történő előrejutással. Azon kívül az Egy Gondolat világa van, ami nem ismeri sem a kritikát, sem az ellenvéleményt, sem a demokráciát, sem a pénzt. Így azok, akik a fejlődésnek egy új útját követnék – azaz rátalálni a boldogság hogyanjára egy anyagias környezetben – nem vágják kis fába a fejszéjüket, ám ennek sikere élhető technikai civilizációt eredményezne zöld környezetben. Más szóval azt a világot, amit egy nyugati ember Földi Mennyország alatt ért.

Mi történhet azokkal, akik nem képesek a 12 csúcsára jutni? Nekik sem érdemes elkeseredniük, ha egyébként alkalmasak lennénk rá, mert a kompetencia megszerzése nem a földi logika szerint történik. A földi logikában sokan versenyeznek egy helyért és csak a győztesnek van meg a lehetősége a nyerésre. A földi vizsgalogika arra épül, hogy átadnak neked egy tudásanyagot, amit aztán számon kérnek és attól függ a sikered, hogy vissza tudod-e adni azt a tudást, amit tőlük szereztél. Ebben a gondolkodási környezetben azért leszel stresszes, mert meg kell felelned egy külső követelménynek és ha ez nem sikerül, azt kudarcként könyvelheted csak el. Ezzel szemben a fejlett vizsgán arra kíváncsiak, mire vagy alkalmas és milyen szinten. Azaz mindenképp sikerülni fog és az eredménye nem egy olyan szituáció, ahol állandó megfelelési kényszer alatt vagy, hanem egy olyan állapot, amiben a legjobban érezheted magad. Másképp magyarázva lehet, hogy megbuksz ezeknél, ám azok pont egy ilyen embert keresnek, mint Te! Idegeskedni tehát nincs értelme, mert ahogy felkészültél, az újabb Próbákon továbbléphetsz.

A Földi Mennyország másik célja az Otthon megtalálása. Otthon az, ahol otthon érzed magad. Otthon csak szerető környezetben érezheted magad, tehát mindenképp találkoznod kell azokkal az emberekkel, akikkel ez oda-vissza lehetséges. A szeretet és a szerető környezet kifejeződése is egészen más lehet az érzelmi fejlődés eltérő szintjein, ezért nem érdemes oda vágyakozni, amire még nem vagyunk megérve.

Akik eljutnak egy piramiscsúcsra, azok ahhoz szoktak, hogy mindenki, akivel találkoznak, rivális. Így amikor eljutnak oda, olyan egyéni tudás és képességek birtokába jutnak, aminek meg kell tanulniuk a közösség hasznára történő megvalósítását. Ez nem könnyű azok számára, akik harcos utat járnak be, ám nem lehetetlen. Az önzetlenség, a bizalom és a szeretet hozza el ugyanis azt az élményt, amit a Földi Mennyország jelent. Akik tévednek, összekeverik a boldogságot a kényelemmel. A kényelem azonban egy veszélyes dolog, mert akár édes blokkot is jelenthet, ami képes meg is állítani utadon!

Realitás Szimuláció

A Realitás Szimuláció azon spirituális lények számára jött létre, akik meg szeretnék tapasztalni a fizikai világot, vagyis a valóságot. Sokan ugyanis ezen a bolygón nem olyan emberek, akiknek spirituális megtapasztalásaik vannak, hanem olyan spirituális lények, akik megélik az emberlétet. A gond ezzel az volt, hogy ezek a lények igen tiszták és amikor kaotikus találkozásuk volt a Valósággal, sokan szenvedtek lelki sérüléseket. Egy komplex gyógyító- problémamegoldó művelet eredménye lett ez a Szféra, ahol az angyalok is biztonsággal tanulhatják az egyéni tudatot és válhatnak individuális lényekké. Ez a szféra tehát az alászálló tudatok számára nyújt olyan kielégítő környezetet, melyben jelen van a szabad akarat igen hiteles illúziója.


MI TÖRTÉNIK ILYENKOR


Minden az elmében dől el és mindent két dolog határoz meg: mit tudsz és hiszel a világról. Amikor kidolgoztam ezt, a világra úgy tekintettem, mintha az egy holografikus videojáték lenne, amiben benne élek, azaz játszom. Látva milyen problémák keletkeztek benne, egyszerűen újraírtam és kidolgoztam rendesen. Amit itt olvastál, csak egy általános tájékoztató anyag, hogy nagyjából képet kapja a komplexitásáról.

Ha ezt te elfogadod, vagyis elhiszed, részévé váltál a megoldásnak. Már csak az kell, hogy tényleg elhidd és máris megkezdheted kitapasztalni elméd lehetőségeit a Játékban.