Új mágiaértelmezés

Mágia: a valóság szintjére kiterjesztett holografikus alkalmazás


Amikor először találkoztam a mágiával tudtam amit tudtam és éreztem, amit éreztem. A kettő sajátos elegyéből aztán arra jutottam, kell hogy legyen ebben valami, amit viszont nem tudok megmagyarázni. Akik ezt olvassák, annyiban jobb a helyzetük, hogy itt olvashatnak egy magyarázatot, aminél külön felhívnám a figyelmet arra, hogy aki ilyesmikről beszél (azaz miket tapasztalt meg önmagában), az csak a saját igazsága része lehet és nem számodra is feltétlen követendő szabályok és törvények.

Az átkok tanulmányozása során képessé váltam arra, hogy valamilyen szinten definiáljam azt is. Az emberek előtt ismert, hogy vannak olyan elméletek, miszerint minden embernek van aurája, ami meghatározza az egyes emberek energiarendszerét. Ha valaki képes arra, hogy valamilyen szándékot energia formájában ebbe az energiarendszerbe bejuttasson, az képes lesz arra is, hogy befolyásolhassa valaki életét. Mivel a holografikus platform (a világ) rendkívül rugalmas, sok ilyen irányzat született, amiket a különböző kung-fu stílusokhoz tudnám hasonlítani. Van aki gyertyát gyújt, van aki füstölőt, van aki mozdulatsorokat végez, ezek mind megfelelnek a mágiának, azonban a mágia ennél sokkal több.

A mágia ugyanis a belső világ közös nyelve. Az a mód, ahogyan valaki a szándékait tudatosan közvetíteni képes. Nehogy naivan azt gondoljuk, hogy csak szándékosan lehet ilyen szándékokat közvetíteni, pláne ebben a világban, ahol a gondolatok szabadon szárnyalhatnak, hisz azok csak gondolatok. Létezik ugyanis ösztönös-tudattalan mágia is, amikor semmit sem tudsz erről a világról, mégis komoly szándékérvényesítő képességgel rendelkezel. De hogyan lehetséges ez? Többféleképpen. Elalvás előtt mindenki fantáziál. Elalvás előtt az agy eljut a félálomba, ahol már sokkal nagyobb a gondolatid ereje. De az ilyesmihez elég egy spangli is vagy egy olyan helyzet, amiben a teendőidet átveszi a másodlagos figyelem. Lassan beérünk az elme világába, ami nem meglepő, hisz ebben a világban minden az elmében játszódik.

Az emberek zöme azonban fél szembenézni a saját elméjével. Az emberek zöme általában fél. Amíg félsz, addig erre csak korlátozottan vagy képes, mert a félelem nem az Én rendes működése. Biztosnak kell lenned önmagadban, mert ha elhiszed a környezetet ítéletét, könnyen zsákutcába terelheted magad a környezeted legnagyobb megelégedésére. Itt nem érdemes az egyes embereket ellenségnek látni, mert ezek az emberek pont olyanok, mint te. A látószögükön felüli eseményeket a mindennapi élet szerves részének tekintik, tele véletlenekkel. A látószögükön már sokkal kevesebb dolgot látnak véletlennek, ám viselkedésük akkor is tükrözi a kollektív tudat azon tulajdonságát, hogy akárkit nem enged csak úgy kikerülni a hierarchia mindenkori állásából.

Ezért ilyen nehéz ezzel foglalkozni. Persze vásárolhatsz olyan könyveket, ahol megtanulhatsz varázsolni. Ettől azonban még nem leszel varázsló, mert ahhoz két dolog megléte mindenképp szükséges. A kockázatvállalásé és a felelősségvállalásé. Aki azt látná, a világ elindult oda, hogy a kockázatvállalást kerülő felelőtlen emberek kerülnek olyan vezető pozíciókba, amikbe soha nem kerülhettek volna a mágia nélkül, lassan eljut oda, hogy megérti ennek az anyagnak a létrejöttét.

Amikor ebbe valaki belekezd, azért teszi, mert sikeres akar lenni. Divatból azonban ezt nem lehet csinálni, ám el lehet így kezdeni!