Az ÉlményPark ítélkezési rendszere

Ítélkezés

1. Aki játékon belül ítélkezik, az maga a játék
2. Ha vízöntőként kiküszöbölném az önkényt (beleértve a sajátomat), azt csak paraméterekkel lehet megtenni, amik rám is vonatkoznak
3. Azaz ez az ítélkezési rendszer rám is vonatkozik (ha rám is, rád is)
4. Célja az elavult eddig rendszer felváltása egy igazságosra, ami figyelembe veszi az egyéni tudatok szempontjait is, azaz az egyes emberek valós teljesítményét (kiküszöböli a kollektív tudat kedvenc trükkjét, a beavatások és egyéb energiák haverokhoz irányítását és a karmákkal üzletelést)

Eddig a következő volt

1. Angyalok ítélkeztek, akik meglehetősen szubjektíven állnak a dolgokhoz
2. Ez nem mindig jó, főleg ha hozzászoktál, hogy ilyenkor meghallgatják a másik felet is (aki te vagy)
3. Attól függetlenül lehetsz bűnös, hogy nem követtél el semmit, mert az ítélkezés alapja nem az igazságra való törekvés, hanem a rang
4. Mert a kollektívában a hierarchiában fölötted állónak van igaza akkor is, ha ő a bűnös
5. Így ott nem az a bűnös, aki elköveti a tettet, hanem az, aki lebuktatja és nyilvánosságra hozza, mert a kollektív tudat minden lépésre önmaga lépéseként tekint
6. Mivel a kollektíva önmagát nem bünteti, az egyes emberek szintjén ez olyan, hogy eladod magad neki azért cserébe, hogy bármit megtehess a nevében (bármit azért nem, de nem szívbajos)

Számtalanszor rángattak el a mélytransz meditációim idején az Égi Bíróságra, ahol a saját valósidőmben olyan tettekért kellett felelnem, amiket a saját 3D valósidőmben még el sem követtem. Kitapasztaltam az égi jogot, ami kurvára nem olyan, mint a földi és kétlem, hogy itt bárki (még a legtisztább ember is) túlélné az első percet ott. Ugyanis ha ott pert vesztesz, az egyenlő a halállal az itteni világkép szerint. Égi Jogászként elmondhatom, büszke vagyok a jogalkotói munkámra, amit most röviden vázolok.

Regisztráció után hogyan történik

Mivel a Ráció Fényoszlopa magasabb dimenzióból érkezik, mint az angyaloknak megfelelő dimenziószint, ez lehetőséget ad arra, hogy olyan ítélkezési rendszer szülessen, ami nem csak az ő szempontjait veszi figyelembe. Az ő nézőpontjukból megszabadulnak egy hatalmas terheléstől, ráadásul jobban is fog nekik tetszeni, mert amikor ők ítélkeznek, félig a játékban is lehetnek.

Az ÉlményPark ítélkezési rendszere három szintű.

ELSŐ FOK

Az elsőfok egy éveken át lemeditált, univerzális és bolygóspecifikus szempontoknak megfelelő paramétermatrix, ami ezeknek az elveknek megfelelően elkészít egy ítéletet, amiben fenntartja a jogot a hibázás lehetőségére. Lefordítva elvégzi egy program, ami kidob neked egy ítéletet. Ha elfogadod, ott a zsebedben a tanulnivalód. Ha nem fogadod el, oda kerülsz, ami eddig volt az elsőfok.

MÁSODFOK

A másodfok hangulatáról annyit, mintha a nézőtérről kihívnának, hogy meló van. Ez a meló egy angyal szemében annyit jelent, hogy (a játék miatt) már sokkal többet ért, mint eddig, így jóval több esélyed is van. Viszont nem érdemes azt csinálni, mintha földi bíróság előtt lennél, hogy poénból megjátszod, hátha, mert itt szeretik az ilyet sokkal súlyosabban megmérni. Azaz ide csak akkor érdemes hozni az ügyed, ha tényleg meg vagy győződve igazadról. Az angyalok erősen szubjektív és egy ember számára nehezen értelmezhető fontosság-értékrendje azonban magában hordozza az újabb igazságtalanság lehetőségét, így ebben az esetben avatkozik be a Harmadfok.

HARMADFOK

A harmadfok csak és kizárólag önmaga okán és jogán avatkozik be, nem lehet ide ügyet felvinni. Három alapvető célja lehet:
1. Helyben hagyja az Elsőfok ítéletét
2. Módosítja a Másodfok ítéletét
3. Saját ítéletet alkot

Ez a saját ítélet pedig egy érdekes kísérlet eredménye után született, amiben egy olyan Logika került kifejlesztésre, mely optimális módon kezeli az objektív és szubjektív igazságok természetét.

Ha vallásos ember lennék és elvonatkoztatnék attól, hogy egy fickó holoinformatikai nyelven hadovál, azt mondanám erre, hogy ez lehet simán a Megváltás sokaknak. De mivel ateista vagyok, a sok meglepődött embernek csak annyit tudok mondani, az Úr szándékai kifürkészhetetlenek gyermekem.