ÉlményPark = holografikus windows a fejedben

Bár filozófiájában inkább linux | HighTech Ezotéria


Amikor elkezdtem ezotériával foglalkozni, rájöttem, hogy a racionális kérdéseimre sosem kapok senkitől racionális válaszokat. Mindenki csak hablatyolt. Azt nem fogadtam el, hogy ne lehetne ezekre a kérdésekre egyenes válaszokat adni, aztán rájöttem, miért nem mond senki semmit.

Két okból. Az egyik az, hogy a folyamatos látószög változások folyamatosan állítanak az igazságon. Az igazság természete olyan, hogy a más összefüggések más szintekre helyezik. A másik pedig az, amikor konkrétan beszélek ezekről, mindenki hülyének néz. Engem, akinek rendkívüli intelligenciája van, engem bolondoznak állandóan olyan emberek, akikre ez a jelző sokkal jobban illene.

A világnak számtalan értelmezési módja van, de alapvetően tükörként viselkedik. Ha egy hologram lapból levágok egy pici darabot és azt lézerfénnyel világítom meg, nem a kicsi darabot fogom látni, hanem a teljes képet kicsiben. Tehát ha önmagamban vizsgálom önmagam egy pici szeletét és azt megvilágosodott fénnyel világítom meg, ott találom magamban az egész világot piciben. Ha azonban a világ egy pici szeletét vizsgálom, azaz az informatikát, el sem tudom kerülni a konkrét válaszokat.

Ha az ember ilyesmire adja fejét, kénytelen művészi megközelítést alkalmazni, mert bár a világ így már magyarázható, mégsem akárkinek. Az abszurd humort hívtam ehhez segítségül, mert bár konkrétan sok dolog van leírva, az ezotéria mégiscsak azt teszi, amit mindig: rejtőzködik. Itt a sorok mögött. Ki vagy rajta akadva? Pedig ugyanez előtt térdepelsz.

Egy ezoterikus irányzat sem létezhet hatalom nélkül, így azt meg kell szerezni és fenn is kell tartani. Ha kedvenc tükrünket vesszük elő, mindjárt két ilyen igen jól látható, amiben könnyen el tudom úgy magyarázni, hogy még vicces is lesz azoknak, akik képesek az ilyesmiken nevetni.




Mivel az abszurd humor az egyik kedvencem, erre nem mindig adhatok garanciát. Ám arra igen, hogy az anyagaim, amiket a jobb oldalon találtok, rendelkeznek azzal a képességgel, hogy úgy adják át a kívánt (sokszor igen nehéz) információt, hogy az könnyed módon olvasható.

Rólam dióhéjban annyit érdemes tudni, hogy olyan 2002 környékén beültem egy lakásba és azóta egyfolytában olyan problémák megoldásán dolgozom, amikhez szükséges a logika és a ráció. Megállás nélkül folyamatosan anélkül, hogy bárki fizetne nekem ezért, tehát nincs se bevételem, se olyan figurák körülöttem, akik pénzükért bárkit/bármit megkaphatnak. Ezt, amit létrehoztam nem is kapták meg, bár sokan azt hitték, megszerezték. Itt érkezünk el napjainkhoz, amikor kezdenek rádöbbenni, hogy talán mégsem így történt.